5 redenen om een refurbished smartphone te kopen

Er is geen ontkomen aan – onze telefoons kosten ons veel geld. Tweederde van de telefoonbezitters is gebonden aan contracten en 46% van ons verspilt veel geld bij de aanschaf van een nieuwe telefoon.

Met dit in gedachten is het geen verrassing dat mensen de voordelen inzien van het overstappen naar SIM-only deals om geld te besparen. Door uw telefoon direct aan te schaffen en over te schakelen naar SIM-only, kunt u honderden euro’s besparen in de loop van uw gebruikelijke telefooncontract van 24 maanden.

Met een sim only-abonnement komen echter de kosten van het kopen van een smartphone. Met de nieuwste smartphone modellen die honderden Euro’s kosten wanneer ze nieuw worden gekocht, kan het kopen van een refurbished telefoon een goede optie zijn als u geld wilt besparen.

refurbished smartphone kopen

1 – (Bijna) nieuw

Een refurbished telefoon kopen is niet hetzelfde als een tweedehands toestel kopen bij een kennis of een veilingsite. Een opgeknapt apparaat zal aan strenge tests worden onderworpen om ervoor te zorgen dat het volledig werkt voordat het wordt verkocht, waarbij goede leveranciers elke telefoon afzonderlijk testen en velen het apparaat door een 100-puntscontrole laten gaan voordat het wordt doorverkocht.

Dit betekent dat wanneer je refurbished koopt, je een apparaat zou kunnen krijgen dat net zo goed is als een apparaat dat je in een winkel zou vinden, maar zonder het hoge prijskaartje.

2 – Een fractie van de nieuwprijs

Zoals de meeste producten, dalen smartphones zeer snel in waarde, wat betekent dat uw dure nieuwe smartphone al na een paar weken een stuk minder waard is.

Uit onderzoek bleek dat enkele van de populairste smartphone modellen in de eerste paar weken na de lancering gemiddeld 70% van hun waarde verloren, wat betekent dat als je een refurbished koopt, je een echt koopje kunt doen.

3 – Geen dure contracten

Wanneer u een contract afsluit met een smartphone inbegrepen, wordt een groot deel van uw maandelijkse factuur besteed aan het afbetalen van uw telefoon, in plaats van aan uw minuten, sms’jes en data. Overschakelen naar een sim only-deal kan veel geld van uw maandelijkse factuur scheren, omdat u alleen voor uw tarief betaalt, in plaats van voor die dure gloednieuwe smartphone.

4 – Alle voordelen

Het kopen van een refurbished telefoon kan alle voordelen hebben die u zou verwachten bij het kopen van een nieuwe, inclusief het kunnen verzekeren van uw toestel. De meeste externe telefoonleveranciers verzekeren apparaten die rechtstreeks bij hen zijn gekocht, dus zorg ervoor dat u deze bij de kassa opneemt.

5 – Beter voor het milieu

Als je om het milieu geeft, is het een geweldige manier om de planeet te helpen door refurbished te kopen in plaats van een nieuwe smartphone. Een telefoon hergebruiken in plaats van recyclen voor zijn onderdelen is een geweldige manier om de levensduur te verlengen, en als je je bewust bent van je ecologische voetafdruk en meer groen bent, kan het kopen van een refurbished toestel je helpen om het verbruik te verlagen.