5 tips voor een goede nachtrust

Val je moeilijk in slaap of slaap je slecht? Weet dat je niet de enige bent en dat meer mensen er last van hebben. Gelukkig zijn er tips die er voor zorgen dat je een betere nachtrust krijgt. In dit artikel vind je 10 tips die voor een betere nachtrust zorgen.

1. Zorg voor een opgeruimde slaapkamer

Rommel in je huis zorgt voor onrust in je hoofd en dit geldt zeker voor je slaapkamer. Zorg ervoor dat je slaapkamer een rustige en ontspannen plek is. Haal alle rommel weg en maak het op orde. Met een opgeruimde slaapkamer zorg je voor rust in je hoofd en zul je merken dat je beter slaapt.

2. Kies het juiste matras

Slapen doe je in een bed en op een matras. Matrassen zijn er in verschillende stevigheid en het is belangrijk om een matras te kiezen dat bij jouw lichaam past. Het loont de moeite om een keer bij een slaapexpert langs te gaan om goed advies in te winnen. Een matras moet niet te hard maar ook niet te zacht voor je zijn. Daarbij is er ook een verschil tussen buik-, rug- en zijslapers.

Naast het matras kun je ook meteen kijken naar het juiste kussen en de juiste deken. Ook dit kan helpen om je nachtrust te verbeteren.

goede nachtrust

3. Ga niet met een volle buik slapen

Een beetje eten voor het slapen, bijvoorbeeld door het eten van een kleine snack, is geen probleem. Een grote maaltijd en een volle buik is dit wel. Je lichaam wil rusten maar door de volle buik wordt de spijsvertering nog aan het werk gezet. Dit alles zorgt ervoor dat je minder lekker slaapt. Het advies is dan ook om een volle buik voor het slapen gaan te vermijden.

4. Kom in de buitenlucht

Probeer elke dag een paar uur buiten te zijn. Zonlicht en frisse lucht doen wonderen voor je nachtrust.

5. Vermijd cafeïne voor het slapen

Cafeïne heeft een oppeppende werking, het zorgt ervoor dat je alerter bent. Het zal je dan ook waarschijnlijk niet verbazen dat het drinken van cafeïne houdende dranken, zoals koffie maar ook andere dranken, vlak voor het slapen gaan geen goed idee is. Het beste kun je het bij water houden maar als je iets warms wil, neem dan thee.

Wil je ook lekker slapen?

Hopelijk kun je iets met bovenstaande tips en helpen de tips jou om een betere nachtrust te krijgen.